1.8.09

Peli on kovaa ja epärehellistä

For freaks mainly -nettisaitin Ice bug -visa liikutti Suomen suunnistuspiirejä vajaa kuukausi takaperin.
Ei taida Pais tietää, kuinka julmaa peli kulissien takan oli! 
19.12. Saapui sähköpostiini tällainen viesti:
"Ilokseni huomasin, että Pellon Ponsi järjestää 2010 Suomen
Tunturisuunnistuksen Pallaksen tunturialueella.
Olen aina pitänyt kyseisellä alueella vaeltamisesta monestakin syystä ja
onkin mahtavaa jos alueelle pääsisi
vielä suunnistamaankin. Jo tässä vaiheessa alkoi kiinnostamaan
kisakeskuksen sijainti. Mahtaakohan kisakeskus olla mahdollisesti
Pallas-hotellin kupeessa vai jopa Vuontisella? Kukahan mahtaa olla
kartantekijä? Onko kyseiseen hommaan saatu valjastettua joku
"huipputekijä" uusien haasteiden innoittamana.


Terv. Jarmo Heikkinen"

Vastasin viestiin näin:

"Moro,
tosiaan hienot ja jylhät tunturimaastot Pallaksen alueelta löytyy! Itse olen tuolla "vaellellut" viimeksi selkärepussa, mutta mieleen ovat silti jääneet!

Kisakeskus on suunniteltu Vuontispirtille. Olen itse yksi kartantekijöistä, sekä lisäksi kaksi muuta ponsilaista huippusuunnistajaa ja puoliammattilaista kartantekijää. Meillä on ikäämme nähden aika kattava kokemus erilaisten lappilaismaastojen (ja parin eteläsuomalaisen maaston) kartoituksista. Mulla sattuu samalle vuodelle kahdenkymmenen neliökilometrin kangas-suppa -helmen maaastötyön viimeistely ja Tornionlaakson Rastipäivien ratamestarointi tuolla kartalla (ja asepalvelus). Siksi en itse ehdi ratamestaroimaan Tunturisuunnistusta, mutta onneksi seurasta löytyy kokenut Tunturisuunnistusten ratametsuri ja valvoja Huuskon Mauri, joka varmasti osaa loihtia radoille hyviä reitinvalintoja ja mahtavia maisemia.

Haasteena meillä kartantekijöillä on varmasti tunturisuunnistuskartan vaatimustason löytäminen: meille olis luontevaa tehdä liian tarkkaa jälkeä, ja siitä ei ole Tunturisuunnistuksen yhteydessä yleisesti pidetty. Pikku lisänä aiomme tehdä sprinttikartan Vuontispirtin ympäristön kankailta, sillä eihän viikkoa voi kokonaan näpertelemättä viettää.

mvh...OMa
"

Jälkikäteen olen ymmärtänyt Jarmon tarkoitusperän: Hän etsi sisäpiirin tietoa Ice bug -visan viimeiseen bonukseen. Taisin harhauttaa Jarmon, sillä tunturikartta tuskin ylettää Pahajoen kankaille. Henkilökohtaisena unelmana on toki viitisen vuotta ollut Pahajoenkankaiden kartoittaminen, mutta kyllä Lapissa vastaavia helmiä riittää "muutamia". Ehkä siis tyydyn joskus suunnistamaan tuon helmen käpi Keräs-Siepistä Ketomellaan. Tiesittekös muuten, että Keräs-Siepin pelloilta lähtevät Jukola-radat on jo suunniteltu?

Melko laadukkaasti oivallettu yritys selvittää Pahajoen kartantekijä, kuitenkin olisi Jarmo vaan kysynyt multa suoraan Pahajoen helmen kartantekijää, Elvis mulle sen O-ringenillä nimittäin kertoi. En vaan muistanut, kuka Vaajakosken toppatakeista sen oli tehnyt. Itse luotin Jukeen, mutta olisihan se pitänyt arvata, että kovin niistä eli Havas tietenki!

Itse sain muuten 9 oikein - tai kolme väärin - haluaako sitten olla optimisti vai pessimisti. Pitää tutkia seiskytluvun suunnistajien karttakansioita vielä piirun verran intensiivisemmin, jotta enskauella pärjää.

Kaikesta huolimatta vaadin, että jos Luoja suo niin Jarmo Heikkinen nähdään Tunturisuunnistuksessa 2010! smile

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti