1.8.09

Missio 39 (hyvä punk-bändin nimi muuten)

Taulukkolaskentaohjelma Excelin kopiolla leikkiessäni huomasin, että 39 päivässä pitäisi löytää nuoruusvuosieni kovin juoksuvire ja vahvin itseluottamus. Kevät ei ole sujunut mitenkään mairittelevasti, vaikkei katastrofaalisen huono ole ollutkaan. Ajatuksena oli jo pelkällä säännöllisellä ja nöyrällä perusharjoittelulla löytää kelpo isku juoksuun ja sitä kautta löytää lippukin suoraan edes joskus. Säännöllistä ja nöyrää perusharjoittelua - kuulostaa helpolta toteuttaa.Todellisuudessa en ole kyennyt harjoittelemaan järkevällä viikkorytmityksellä lainkaan sitten viime joulukuun.

Syitä löytyy toki lukuisia. Esimerkiksi hisukausi venähti pitkäksi, kevätleirit väsyttivät viikkojenkin jälkeen, säännölliset tonnit auton ratissa katkoivat arkea ja selkärankaa... Seurauksia löytyy samanlainen lista: SM-maastoissa rypemistä, 10milassa ja Huippuliigassa hölkkäilyä, keskeytettyjä tehoreenejä...

39 päivää on kuitenkin varsin pitkä aika, sillä ihan pohjalla ei sentään ole möngitty. Esimerkiksi SM-pitkiltä tuli kultaa, Italian leiriltä itseluottamusta, jumiset "hiihtäjän" lihakset tuntuvat aika-ajoin jopa herkiltä... Muutaman kerran olen ponnistanut pehmeämmältäkin suolta itseä tyydyttäviin suorituksiin yhtä lyhyessä ajassa.

Missio vaatii aika rajua sitoutumista. Pakollisia välietappeja löytyy Haku-Veikon rasteilta, PM-kisoista, Forssa-Gamesista, Jukolasta ja Kalevan Rastiviestistä, ehkä ylihuomisen 25:stä ratakierroksestakin Saarenkylässä. Muuten on sitten tehtävä oikeita asioita, jos mielii missiossa onnistua. Jouko Kuhaa ihannoiden derivoin elämästäni turhat urheilua haittaavat tekijät odottamaan Milanon lentokenttälle tullakseen kuvioihin sitten taas 12. päivä heinäkuuta.

Suihkun kautta nukkumaan. Oikeiden asioiden tekeminen alkaa nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti