1.8.09

Eräässä reenissä

Pari päivää sitten päätin, että tänään täytyy kurittaa suunnistusajattelua. Siispä eilisellä lenkilläni kartoittelin pienen palan Jokivartisten latuverkostosta ja lisäilin alueen kelkkaurat mausteeksi. Aamuyöstä oli pakkasta lähemmäs 30 astetta, mutta uskoin nousevan auringon helpottavan yöpakkasia ja noottikriisiä. Pakkanen hellittikin puoli kymmeneen mennessä alle 25 asteeseen.

Tanka Ruuhijärveltä kyseli Pellon pakkastilannetta, joten kielsin Tankaa saapumasta reeniin: Itse toki olin lähdössä, mutta välitänkin enemmän Tankan terveydestä kuin omasta terveydestäni, sillä Tankaa ei vielä ole ehditty niin pahasti tuhota...

Harjoitukseen oli tulossa myös pirkanmaalainen vahvistuksemme Samuel velipoikansa Markuksen kanssa. Ajattelin harjoittelevani tänään yksin, sillä en uskonut etelän miesten pakkasrajojen ylittävän kahtakymmentä astetta. Reenipaikalle tullessani Samuel ja Markus kuitenkin jo purkivat suksia autostaan. Totesin, että asennetta ei pojilta puutu.

Hiihto on kovassa pakkasessa erittäin hankalaa, sillä suksi tunnetusti tarraa lumeen kuin liimattu. Harjoituksellisesti aamupäiväinen hisuttelu ei taatusti vastannut tarkoitustaan, mutta minä arvostan todella paljon niitä, jotka uskaltavat poiketa viisaasta harjoitussuunnitelmastaan ja kokevat aivan uudenlaisia elämyksiä lajinsa parissa. Luovat hullut ovat minun idoleitani, legendojani, eivät maailmanmestarit tai " virhettä >3 sek/km " -miehet. Toki arvostan monien maailmanmestareiden matkaa maailmanmestaruuteen, mutta itse mestaruus ei kenestäkään tee esikuvaa minulle.

Yksi saavutus toki yhdistää kaikkein kovimpia suunnistajaidoleitani: Kevätyönviestin voittoankkurointi. Magic Virtanen on tietenkin ykkönen vietyään kirivoiton 2005. Toinen kova on Maco Mäkinen, joka Nousiaisissa hoiteli ankkuripätkän yksin kärjessä.

Lähtiessäni jo kotia kohti Samuel ja Markus jäivät tahkoamaan lisää ratoja. Todennäköisesti Kevätyönviestin voittoankkureita heistä ei ensi kaudella tule, mutta onpa sekin kova juttu, että uskaltaa saapua minun järjestämään harjoitukseen, yhä uudelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti