23.2.11

23.2. pitkä pakkashiihto

a; juoksu 5km/20min

ap; juoksu 30min sis. suunnistaen 3 x 3-4min korttelivedot reippaalla vauhdilla + kokovartalon kestovoimaa 40min

ip; hiihto 220min/60km + juoksu 5km/25min. Kajaanin ja Prikaatin ladut ympäri.

Pesupaikka kommentoi eilistä vierailuani Vimpelinvaarassa ja myönnettäköön, että en osannut ottaa Vimpelinvaaran käyttörajoitteita huomioon. Nythän on niin, että en ole neljään vuoteen ollut osallistumiskelpoinen Nuorten Jukolaan ikäni puolesta ja ainoasta kerrastani KSK:n kakkosjoukkueessa on liki kymmenen vuotta.

Toivon, että suunnistavat suomalaiset eivät pidä minua epärehellisenä urheilijana tämän maastovierailuni vuoksi. Olen pitänyt ja tulen pitämään tiukasti kiinni siitä, että kunnioitan kiellettyjä alueita, jos niissä järjestettävässä kisassa aion itsekin startata.

Pyrin käyttämään olosuhteet mahdollisimman hyvin hyödyksi ja kun työnanatajani Kainuun Prikaati harvinaislaatuisesti tarjoaa harjoittelupaikkaa hiihtosuunnistukselle, käytän tuon mahdollisuuden tarkoin hyödykseni. Aioin liikkua alueella kartan kanssa harjoitusmielessä myös huomenna. Se toivottavasti poikii menestystä mm. maaliskuussa käytävissä MM-kilpailuissa. Uskon ja toivon, että yleinen sekä liiton toimiston mielipide ymmärtää maastovierailuni tarkoituksen itseni kehittämisessä hiihtosuunnistajana eikä täten epäile minua tai edustamaani seuraa vilpistä tai sen yrittämisestä.

Onhan toki niin, että seurani Pellon Ponsi lähettää Nuorten Jukolaan joukkueen tänäkin vuonna. En kuitenkaan vastaa tai ole edes osallisena näiden nuorten valmennuksessa kuin ehkä edustustasoisten (1-2 urheilijaa) osalta. Silloin kun heitä valmennan, keskitytään yleistaitojen harjottamiseen, ei menestykseen yksittäisissä tapahtumissa.

Viimeisimpänä mainittakoon, että taitoharjoituksellani oli osaltaan laajempikin tarkoitus, nimittäin päivittää Vimpelinvaaran uraston luokitus vastaamaan Prikaatin varusmiesten ja kantahenkilökunnan suunnistuskoulutuksen tarpeita.

1 kommentti:

  1. Toivotan menestystä...Aina joku jaksaa huomautella mutta on han sulla sentään hyvä työn antaja.
    Ponnen nuorisopuolta seuranneena voin todeta Oman sanoman pitävän paikkaansa''keskitytään yleistaitojen harjottamiseen'' myös muussa nuorisotyössä Pellon Ponnen suunnistuksessa.

    VastaaPoista