24.5.10

20.-23.5. kevään SM:it

to;
-sprinttisuunnistus 20min + verkat 20min, sprintissä 3 muutaman rastivälin reipasta pätkää ja samalla tulevan reitinvalintavälin lukemista
-matkustelut Trondheimista Espooseen

pe;
-juoksu 40min sisältäen kiihdytyksiä + liikkuvuuksia ja muita retkutteluja

la;
-SM-sprintin karsinta 2,5km/13´, ryssin yhden karun virheen kun suuntasin hetken mielijohteesta valtatiesillan sijaan asematunnelia tarkistamaan. Loppupään lähtöpaikka finaalissa olisi kelvannut mutta huonoille niitä ei taaskaan jaettu.
-SM-sprintin finaali 3,2km/15´, pitkiä välejä hieroin vielä niitä minuutin verran juostuani ja muutenkaan ei ollut haluja vetää miestä tiukille. Vielä kun lopussa selkeä reitinvalinta meni ketuilleen, oli tulos kohtalaisen heikko. Huono kenraali...

su;
-aamuverkka
-SM-erikoispitkä 26,8km/172´. Alussa suunnistus oli hallussa kun itse vedin rastivälit ja Hamppi vei rastille, letkassa pysyivät mukana myös JohPo ja Patanan Mikko. Melko nopeasti vastaan tuli kuitenkin perhoslenkit, jotka päätin vetää kovaa ettei Hamppi pääsisi karkaamaan. Koukkailin ensimmäisellä lenkillä siihen malliin, että kierrettyäni yhden lenkin Hamppi oli käynyt molemmat ja jatkoi matkaansa. Lisäsin pykälän vauhtia ja suunnistuskin sujui mukavasti pikkukoukkuja lukuunottamatta. Patana tuli kokoajan perässä pelastaen yhden rastinoton.

Reilu tunti taivallettiin Patanan kanssa kahdestaan, minä edellä ja Mikko perässä. Tiepätkillä Mikko toki tuli rinnalle vähän kirittämään. Muut letkaan pyrkineet jäivät aina saman tien. Viimein se Hampinkin selkä näkyi edessä ja Mäksä vähän edempänä. Hamppia ei kauaa näkynyt, mutta Mäksä rullattiin tiepätkällä kiinni. Seuraavilla rasteilla sain edelleen vetää letkaa. Olin letkan kärkipaikasta mielissäni, sillä tiesin, ettei seuraajien tasoiset kaverit kovin kuppaista suunnistajaa veturikseen ota. Vanhat junnumaajoukkueen viestikaverit ohitettuani Mäksäkin jäi letkasta Patanan pysyessä edelleen mukana.

Ennen viimeistä pidempää väliä olin hieman epävarma ja hidastelin ennen rastia. Mikko kurvasi hitusen väärään suuntaan ja otin rastin viitisentoista sekuntia ennen häntä. Lisäsin vauhtia sen hetkiseen tappiin asti ja pidin eron parissakymmenessä sekunnissa reilun kilometrin verran maaliin asti.

Vajaan kolmen tunnin nautiskelusta palkintona oli kuudes sija ja uran ensimmäinen yleisen sajan plaketti. Kiitokset matkaseurasta kaikille juttutuulella olleille joista erityisesti Mikolle, jonka läsnäolo kymmenisen metriä selän takana ei tavallisesta poiketen haitannut lainkaan. Vaikka tiesin koko kolmituntisen ajan, että kirissä häviän hälle joka tapauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti