7.9.09

7.9. "monenmoista"

Kerrotaanpas päivän urheilupuuhat verbaalisesti.

Eilispäivän ensiavussa maajoukkueessakin uraa tehnyt lääkäri Sirola kehotti polven röntgenkuvausta. Kotimatkalla, joka muuten päättyi tänään kahden aikoihin, olin pari kertaa ajaa EsPiin Opelin perään, kun vasen jalka ei taipunut kytkimelle. Aloin itsekin uskoa, että on parempi selvittää, löytyykö lumpio ja kierukka yksinä kappaleina. Jos murtuman todetessaan lääkäri ei antaisi lupaa urheilla niin sitten urheiltaisiin luvatta.

Polvi kuvattiin ja murtumia ei ollut. Limapussi tai jokin muu vastaava oli tohjona ja tulehduttanut polven. Hoito-ohjeiksi annettiin kylmä ja lepo, joista ensimmäistä ajattelin yrittääkin.

Lepo tuli kuitenkin myös käyttöönotetuksi, sillä julkiseen blogiin liian henkilökohtaisista syistä en ehtinyt aamupäivällä lenkkeilemään. Aamupäivän levon jälkeen uskoin, että polvi toimii jo pikku verryttelyjen jälkeen moitteetta, joten jätin buranat sun muut ottamatta ratavetoreeniin.

Ajatuksena oli juosta ihan kunnon setti tonnin vetoja kovaa ja rennosti, sapluunana 3min + 4 x 3:30min + 3 x 3:15 -> 2:40, palautuksina 1-4min. Viimeinen veto siis täysillä, mieluiten selvästikin alle 2:40.

Parikymmenminuuttisella alkuverryttelyllä polvi ei turtunut lainkaan, mutta kivunsieto ei ennenkään ole ollut rajoittava tekijä. Juoksin siis ensimmäisen tonnin, joka lipsahti liian kovaksi: 2:52. Neljän minuutin palautuksen aikana vaihdoin lenkkarit jalkaan. Ajatuksena oli juosta erittäin helppoa 3:30 vauhtia seuraavat vedot juoksun taloudellisuutta parantaen. Ensimmäisen vedon tarkalleen oikeaan aikaan juostuani totesin taloudellisuuden kehittämisen ihan mahdottomaksi ajatukseksi, kun vasen polvi ei taipunut yli 90 asteen ja muutenkin se laskeutui tartanille Litti-Länkisäärimäisesti koukun kautta. Ei sen takia, että kipu olisi tehnyt liian pahaa, vaan siksi, että keho automaattisesti pyrkii välttelemään kipua aiheuttavia liikeratoja. Jos SM-maastoissa juoksu näytti pahalta, ei se ollut mitään tämän päiväiseen verrattuna

Lopetin harjoituksen kesken. Jos tästä jotain hyvää puolta hakee, niin tuleehan sitten noudatettua lääkärin hoito-ohjeita tunnontarkasti. Lepoa kun tuli ohjelmaan koko loppuillaksi. Hisukauden painaessa päälle saatan parimiljoonaa (lue 200kpl) istumaannousua illan päälle tehdäkin, mutta se ei taida rasittaa polvea?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti