23.3.10

19.-23. CISM

to;
-juoksu 35´ kevyt

pe;
-matkustus Lahdesta Cogneen
-juoksu 20´ kevyt w Antti

la;
-hiihto 250´ sisältäen 2 x 10min / 2min reipasta
-iltapäivästä yöhön asti avajaiset.

su;
-aamulenkki 4km/20´
-hiihto 120´ sisältäen 4 x 5 x 10sek/ 20sek / 6min
-juoksu 14km/60´

ma;
-aamulenkki 4km/20´
-hiihto 55´ sisältäen mallisuunnistus rennon reippaasti 15´30´´/5km
-juoksu 4km/20´

ti;
-aamulenkki
-CISM:in keskimatka yhteislähdöllä 13km/50´. Joka päivä korkealla vei kulkua alas ja tämänpäiväinen oli aivan hirveä. Antti tuli mäessä ohi pelkällä fysiikalla ja Eetu pesi minuuttitolkulla vaikka meren pinnalla pystyinkin vastaamaan. Tuli kertaheitolla selväksi, että mistä syystä kaikki kauden pääkisat meni persuksilleen. Ainahan tuo ohut ilmanala on vaikuttanut, mutta aiemmin kisojen väli on vietetty matalalla.
-juoksu 120´/22km kevyt, mäkeä kertyy täällä aika hyvin

Tästä eteenpäin alan keräillä kilometrejä, muuta tietä takaisin ei ole.

2 kommenttia:

  1. Kilometrien keräämisen lomassa kannattaa levätäkin. Kesä on pitkä ja lumet vielä maassa.

    t. Marko

    VastaaPoista
  2. – Kun ultrapitkän jälkeen Ruotsin osakisojen valvoja kertoi cupvuoden päättyneen, oli olo huojentunut. (eipä ihme, ei kukaan voi olla työntämässä jatkuvasti, vaikeuksien keskellä kaikkensa peliin pistävää urheilijaa eteenpäin, on saatava aikaa palautua, rentoutua, kerätä voimia…)
    Kahden lajin huippu-urheilussa on omat uhat ja mahdollisuudet.
    Ymmärrettävästi ajattelu, harjoittelun suuntaaminen ja tekemisen taso ”karkaa” jo toiseen kilpailukauteen.
    näin erityisesti siirryttäessä rankan kilpailukauden aikana/välillä/ jälkeen hisusta kesään.
    Kausien nivelkohdissa täytyy olla erittäin tarkkana, ”hitaasti kiiruhtamisen periaatteella”
    ”Menetettyä aikaa” ei voi voittaa takaisin hinnalla millä hyvänsä. On hyvä jaksaa uskoa, että talvella hankitut resurssit; kansainvälinen ja suorituskyvyllinen potentiaali jalostuu aikanaan kohti kesäkauden tärkeimpiä tavoitteita. Jo lajin ja sen suoman harjoittelurakenteen muuttuminen sinänsä murtaa monet syntyneet barrikadit, nostaa kehon ja mielen suorituskyvyn uusille atmosfääreille, kohtamaan uusia haasteita ja uusia harjoitusvasteita. Ei siihen yhtä ainoaa yksittäistä tietä ole.

    – tästä eteenpäin alan keräillä kilometrejä, muuta tietä takaisin ei ole. Lukijan, varsinkin nuoremman on syytä ymmärtää tuo OMan tavalla. OMan kohdalla määräharjoittelulla on fyysisen tavoitteen lisäksi myös keskeisesti henkisen, mentaalisen ja emotionaalisen kehittämisen/huollon tavoite. Monipuolisuus ja vaihtelevuus, rytmitys; kaikki erittäin laaja-alaisesti ymmärrettyinä ovat turvallisen ”kilometrien keräilyn” tae.

    ps.Jokivartisilla huikeat aurinkobaanat,pian kairat vapautuu hankien alta... väylä on vapaa - "seikkailijaa maailma rakastaa"
    t. i&ä

    VastaaPoista