19.2.10

19. pakkashisut ja analyysit

a; juoksu 40min/10km

ap; hiihto 125´ sis. reipas hisu 32´ eli Jämin urastojen A-rata. Kartan bongasin yllättävästä kolkasta, Tuomo Mäkelän tuomomakela.com:ista, joten reitinvalinnatkin saan jukaistua.


Analyysit on mielenkiinnon vuoksi jännää julkaista, sillä Mäksäkin on sellaiset tehnyt. Vaikka kesäsuunnistajakin olen, niin talvella edustan ajattelultani yksioikoista hiihtosuunnistajaa, joka näkee kartasta vain urat ja Keski-Euroopassa vuoriston. Jonkun verran meidän ajattelussa voi olla eroja.

K-1;
Selkeä väli, oikeastaan ei tarvi kuin luisutella alaspäin ja kääntyä sopivasta urasta vasemmalle, sekä tietysti muistaa kääntyä kerran oikealle.

1-2;
Sadasosan spekulin vasenta reittiä, mutta se kiertää liikaa ja kerää jopa yhden ylimääräisen käyrän. Maastossa tuota käyrää tosin tuskin huomaa. Hitusen oikealta on helppo tulla, vaikka tämän uraston tiheintä syherikköä tarjotaankin. Kovin montaa kertaa ei karttaa tarvitse kujuilla ja haisteltu oikonenkin löytyy paikaltaan.

2-3;
Alku vasurilta, koska oiko on tehtynä ja sinnehän se on aina iskettävä minne muutkin. Pitkää oikeaa kiertoa en edes harkitse, sillä katkourat ovat tasaisella lähes yhtä nopeita.

3-4;
Rastilla en viitsi kääntää suksia ja loppu mahdollisimman suoraan.

4-5;
Mitään muuta valintaa en edes harkitse, kun vasuri ura on sujuva ja suora.

5-6;
Edellisellä välillä otin hiihtämällä takkiin parisen sekuntia reitinvalintaa spekuloiden. Se kannattaa, sillä tällaiselle ratkaisuvälille on otettava oikea valinta. En huomannut suoran valinnan mahdollisuutta tamppariuralla mäen kiipeämiseen, mutta kaippa tuo oma valinta lopusta haistetun oion ollessa paikoillaan oli ihan kilpailukykyinen.

6-7;
Ennen kutosta vilkaisulla vedetty väli.

7-M;
Kaikki peliin, kun reipasta kerran vedellään...

ip; juoksu 55´/12km w Marika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti